Wednesday, October 19, 2016

Beauty Blender vs Stippling Brush

Beauty Blenderi nimeline meigikäsn on iluhuviliste seas juba mitu aastat kuum sõna olnud. Mina ostsin oma esimese Beauty Blenderi alles eelmisel nädalal. Ligi 19 eurot paarikuise kasutusajaga  švammitüki eest oli mulle siiani lihtsalt ebamõistlikult kallis tundunud. Aga kuna Beauty Blenderi populaarsus ei näi vaibuvat, siis sai uudishimu võitu ja tõin ühe käsna koju.



Mis siis Beauty Blenderis nii erilist on?

Sellega saab näole kanda kõiki kreemjaid ja puudrilisi tooteid, mida sul üldse võiks pähe tulla näol kasutada ja väidetavalt jäävad nad kõik nahale hoopis ilusama ja ühtlasemana kui teiste vahenditega peale kantult. Beauty Blenderit võid kasutada isepäevitava kreemi, päevakreemi, seerumi, primeri, jumestuskreemi, peitekreemi, modelleerimiskreemi, vedela või puudrilise põsepuna ja puudri näole kandmiseks.

Enne kasutamist tuleb Beauty Blender kindlasti märjaks teha.

Tegin siis otsa lahti ja kõik peale isepäevitava kreemi katsetasin oma nahal järgi ka.

Kreemi, seerumit ja primerit käsna abil nahale kanda mulle ei meeldinud. Näppudega tunned täpselt, kuhu toodet juba saanud on ja kas see on imendunud. Beauty Blenderiga see tunnetus puudub. Kasutusjuhend kinnitab, et niiske käsn ei ima tooteid endasse ja ei raiska neid, aga minu meelest kulus kõiki tooteid Beauty Blenderiga siiski rohkem kui näppude või pintsliga peale kandes.

Jumestuskreem - kreem jääb nahale väga ilusalt ja ühtlaselt. Kui pintsliga on lohistavad liigutused kerged tulema, siis käsnaga kantakse kreemi nahale suruvate-tupsutavate liigutustega, mis muudab meigipõhja hästi püsivaks.

Peite- ja modelleerimiskreemid - mul on kasutusel üsna paksud vahaja tekstuuriga tooted ja üksnes Beauty Blenderiga oli neid raske hajutada - nad vajavad sõrmede soojust, et nahale sulanduda. Kui kasutasin peitekreemi ja modelleerimiskreemide pealekandmiseks vaheldumisi sõrmi ja Beauty Blenderit, oli tulemus väga ilus.

Põsepuna - Beauty Blenderi abiga saad iga huulepulka kasutada põsepunana. Ma olen alati imetlenud Downton Abbey seriaali mõisapreilide veatut portselanjume ja hästi naturaalsena näivaid õhetavaid põski. Just sellise tulemuse saab, kui tupsutada Beauty Blenderiga põskedele punast või nahatooniga sobivat roosat huulepulka. Tuleb meeles pidada, et kõik kreemjad tooted lähevad nahale enne puuderdamist, nii et kui tahad seda nippi ise järgi proovida, siis kanna huulepulk põskedele kohe jumestuskreemi järel ja alles siis kinnita puudriga. Puuder mahendab põseruuži tugevust, nii et pane natuke rohkem puna kui algul paras tundub - peale puuderdamist on tulemus imeilus!

Puuder - Beauty Blenderiga on väga hea tolmpuudrit nahale kanda. Sama lugu mis jumestuskreemi juures - kuna kasutad suruvaid liigutusi, siis vajutad meigi nahale tugevamalt kui suure puudripintsliga üle pühkides. Tulemus jääb ilus ja veatu, kuid minu maitsele päevameigi jaoks liiga tugev ja maskilik. Niisiis kasutaksin ma päevameigi tegemise juures puuderdamiseks siiski pintslit, mis jätab kergema ja loomulikuma efekti.

Proovisin järgi, kas Beauty Blenderiga ja minu lemmik stippling pintsliga peale kantud jumestuskreemikihil on märgatavat vahet.

Tavaliselt kannan jumestuskreemi näole The Body Shopi stippling pintsliga. Nad on Beauty Blenderiga üsna sarnases hinnaklassis - Beauty Blender 18.90 EUR ja pintsel tavahinnaga 19 EUR (hetkel saadaval soodushinnaga -30%). Suur hinnavahe on selles, et kui meigikäsna võiks igakuiselt välja vahetada (kui hoiad hoolikalt ja iga kasutamise järgselt pesed ning õhu käes kuivada lased, peab see vastu kuni 3 kuud), siis sama hinnaga ostetud pintsel teenib sind aastaid.


Kasutasin Artistry Exact Fit hea katvusega jumestuskreemi ja kuna toon 501B on mulle veidi tume, siis segasin sinna sisse The Body Shopi tooni kohandavaid tilkasid. Poolele näole kandsin kreemi Beauty Blenderiga, teisele poolele stippling pintsliga. Nii suures suurenduses on oma nahka päris õõvastav vaadata - aga väiksemaga ei saanud vahest aru:



Pildil on nahale kantud ainult jumestuskreem. Mingit peite- või modelleerivat kreemi ega puudrit ei kasutanud. Näopoolel, kus kasutasin Beauty Blenderit on poorid pisut vähem näha kui teisel poolel, mida katsin stippling pintsli abil. Beauty Blenderiga kaetud näopoole jumestuskreemikiht tundub pisut paksem ja katvam, mis on hea foto- ja õhtumeigi juures. Stippling pintsliga tehtud meigipõhi jäi pisut kergem ja sellist tulemust eelistan päevameiki tehes. Beauty Blenderiga oli lihtsam silmade ja ninatiibade juures täpset katmistööd teha, pintsliga jälle oli mugavam näo äärtes õhukesi üleminekuid hajutada.

Kokkuvõtteks - Beauty Blender meeldib mulle väga! Tulemus ei jäänud oluliselt teistsugune kui harjunud pintslit kasutades ja päevameiki tehes eelistan tulevikuski just pintsliga nägu katta. Beauty Blenderi headus avaldus eriti just tugevalt katva ja ülimat püsivust nõudva meigi juures, nii et selliste tööde jaoks eelistan tulevikus meigikäsna. Krõbeda hinna tõttu ei saa minust kindlasti pidevat Beauty Blenderi kasutajat, aga kui vajan võimalikult katvat ja püsivat meigipõhja, siis tean, millega seda saavutada :)

Mis on sinu jaoks parim vahend meigipõhja tegemiseks?

No comments:

Post a Comment