Saturday, February 18, 2017

Kallis vs odav jumestuskreem

Ilumaailmaga igapäevaselt kokku puutuva inimesena olen aina enam hakanud ihalema kallist luksuskosmeetikat, sest laiatarbekaup on juba kõik proovitud ja tahaks ikka midagi uut ja võimalikult head katsetada. Aga kui kõlav brändinimi ja kauni disainiga pakend otsustamist segamas ei ole, kas siis on ikka kallite tuubide-totsikute sisu parem kui odavate oma?

Otsustasin teha pimetesti ja katsetada kaht erineva hinnaklassi jumestuskreemi. Mõlemalt firmalt võtsin pakendi info järgi hea katvusega kauapüsiva toote.

Kummagi jumestuskreemiga varasem kogemus puudus, nii et kui mulle anti ette paletile pandud kaks jumestuskreemitutsakat, siis ei osanud ma ei värvi, lõhna ega tekstuuri järgi otsustada, kumb neist on 15-eurone ja kumb 54-eurone kreem.


Sarved ristasid omavahel Max Factor Lasting Performance, toon 101 (Hind 15 EUR) ja Guerlain Tenue de Perfection, toon 01 (Hind 54 EUR). Küsisin poest toodete testrid väikeste purgikeste sisse, nii et kahjuks täissuuruses tooteid mul endal ei ole, et neid üles pildistada. Seetõttu panen siia netist leitud pildid pakenditest.



Kandsin meigišvammiga ühte jumestuskreemi ühele ja teist teisele näopoolele (mõistagi oli kummagi kreemi jaoks erinev švamm). Kreemitasin eelnevalt näo niisutava päevakreemiga. Mõlemat kreemi kandsin peale ühe kihi. Eelnevalt ei kasutanud primerit ega peitepulka.

Jumestuskreemi püsivuse testimiseks puuderdasin terve näo transparentpuudriga ja hindasin olukorda 6 tunni möödudes. Püsivus oli mõlemal jumestuskreemil hea – kergelt läikima olid hakanud nina ja lõug, aga mõlema kreemiga kaetud poolel täpselt ühepalju.

Tähelepanekud

Kreem nr 1:

Kreem otsekui sulas nahka, kattis hästi, kuid ei jäänud nahal märgatav.
Neutraliseeris hästi punast nahatooni
Niisutas nahka, ka kuivemates piirkondades ei toonud nahakuivust esile
Ühtlustas naha tekstuuri, muutis poorid vähem nähtavaks
Poole näo katmiseks kulus ära kogu paletile pandud ports

Kreem nr 2:

Kreem kattis hästi, kuid kuivemates piirkondades jäi nahal märgata
Neutraliseeris hästi punast tooni, kuid mitte nii tõhusalt kui kreem nr 1
Tõi kuivad kohad veidi esile
Poole näo katmiseks kulus paletile pandud portsust umbes 2/3, nii et kulus vähem kui teist kreemi.

Mõlemad jumestuskreemid meeldisid mulle üsna hästi, kuid kuna kreem nr 1 hajus paremini ja jäi ka kuivemates näopiirkondades nahal märkamatuks, siis langes minu soosing just sellele.

Suur oli mu üllatus, kui tuli välja, et mulle rohkem meeldinud jumestuskreem oli 15-eurone Max Factori Lasting performance!

Pildilt on näha tulemus (tehtud kohe peale jumestuskreemide peale kandmist, enne puuderdamist)


Oma nahka nii suures suurenduses vaadata on päris jube, aga väiksemalt ei saanud vahest aru.

Rahakott igatahes rõõmustas katse tulemuste peale ja on hea meel tõdeda, et odavamad tooted võivad mõnikord kallimatest isegi parema töö teha!

No comments:

Post a Comment