Tuesday, February 14, 2017

Sõbrapäevamaius - Londiste koogid

Ma ei jäta kunagi kasutamata võimalust kooki süüa ja ehkki ma muidu sõbrapäeva ei tähista, siis romantiliste kaunistustega magusale ampsule pole mul iial plaanis "ei" öelda.


Hommikul jäi mulle Facebookis silma Londiste kookide pakkumine: "Osta kolm tassikooki, saad neljanda tasuta." Sellist võimalust ei saanud minusugune koogisõber ju kasutamata jätta. Tavaliselt on nad avatud vaid reedest pühapäevani, mis on kurb, sest ega muffiniisu päeva ei küsi, aga täna olid nad sõbrapäeva puhul erandkorras lahti ka teisipäeval. Avati kell 12 ja kui ma veidi enne 13.00 kohale jõudsin, oli lett juba üsna hõre. Nii et südamekaunistustega koogid tundusid minevat kui soojad saiad.

Pole ka ime, sest välimus on neil tõesti isuäratav:



Menüüs on 7 erinevat maitset, aga täna oli saadaval kolm neist. Proovisin kõik ise järgi ka.

Šokolaadi tassikook toorjuustukreemiga oli proovitutest kõige tavalisem. Saia osa oli pisut kuiv, maitse tummiselt šokolaadine, kreem hea ja mahe. Maitsev, aga ei üllatanud millegiga.

Vanilje tassikook vaarikatäidise ja toorjuustukreemiga peitis endas hapukat vaarikamoosisüdamikku. Maitses olid magus ja hapu mõnusalt tasakaalus - väga hea!

Pildil kõige parempoolsem koogike on porgandi tassikook. See oli teistest tunduvalt niiskem ja olgugi, et toorjuustukreemi oli katteks sutsu vähem kui naabritel, pakkus just porgandikook kõige pehmema ja maitsekama elamuse.

Ühe tassikoogi hinnaks on 2. 80. Täna kehtis sooduspakkumine 4 kolme hinnaga ja tasuta kohv kauba peale. Minust jäi maha vaid käputäis šokolaadikoogikesi, nii et erinevaid maitseid järgmised külastajad enam proovida ei saanudki. Londiste kooke saab osta Balti jaama lähistel asuval Depoo toidutänaval.

Millised on sinu lemmikud tassikoogid?

No comments:

Post a Comment