Thursday, April 20, 2017

Viikingite küla

Kasutasime ära ühe tõsiselt ilusa kevadise ilma ja sõitsime Viikingite külla. Küla asub Tallinnast 29 kilomeetri kaugusel Tartu maantee ääres. Lastele meeldib seal hullupööra, nii et vähemalt kord aastas proovin nendega sinna jõuda.


Kohe peamaja kõrval asub forellitiik, kus soovijad saavad ise kala püüda ja vaid mõnekümne minutiga on küpsetatud või suitsutatud forell laual. Nii värsket kala kui viikingite juures ei olegi kuskil mujal maitsta saanud. Tavaliselt kasutamegi seda võimalust, et kõigepealt kalastame ja siis laseme saagil hea maitsta, aga seekord tahtsime proovida midagi uut ja valisime söögid a la carte menüüst.

Road kannavad vaimukaid nimesid. Näiteks võib suupisteks valida ampsu nimega Orjarõõm, või kinnitada keha hoopis Sookolliseguga.

Seekord said meil valikuks Uimeline juurikates (grillitud forell aedviljadega):


Ja Agnese lemmik (küpsetatud seakoot mundris kartuli ja kruubipudruga)


Kala oli hõrk ja viis keele alla. Agnese lemmik on ikka tõsiselt mehine ports, mille juurest maitses mulle eriti hästi rohkete singitükkidega kruubipuder.

Kalapüügivõimalust kasutasime muidugi ka, aga seekord ei lasknud saaki kohapeal ära küpsetada, vaid võtsime koju kaasa, et ise üks mõnus forellipraad valmis meisterdada.

Viikingite külas käis parajasti usin ehitustöö ja loodetavasti on hetkel veel ehitusjärgus olev laste mängu- ja ronimisala suveks juba valmis saanud. Tundus, et atraktsioone saab seal olema seal igas eas lastele alates kiikedest ja mängumajast kuni viikingite laeva ja kindluseni välja. Nii et tuleb suvel uus külastus ette võtta!

No comments:

Post a Comment