Saturday, January 14, 2017

Vahttordid - 4 erinevat maitset

Tänasel kenal laupäevahommikul jäi mulle Facebookis silma Vahttortide pakkumine - komplekt nende populaarsematest tortidest. Suure koogisõbrana ei olnud siin pikka mõtlemist ja juba hommikukohvi kõrvale oligi tort kodus laua peal :)

Mul on sageli mitme hea valiku korral otsustamisega raskusi ja lõpuks jätan ostu üldse tegemata, sest lihtsalt ei oska valida. Vahttordid on tulnud geniaalsele ideele - lõiganud tordid neljaks ja müüvadki tõelist otsustusvõimetu gurmaani unistust - üks tort, neli erinevat maitset.


Valikus olid:
  • Maasikas-vahuvein (maasikamarmelaad, krõbe mandlibiskviit ning kerge maasika-vahuveini toorjuustuvaht)
  • Mango-granadill-piimašokolaad (kakaobiskviitide ja mango-granadillivahuga)
  • Kirss-tume šokolaad (mandli-tumeda šokolaadi biskviit, kirsimarmelaad ning tumeda šokolaadi vaht)
  • Porgandikook (porgandi-kreeka pähkli biskviitide, krõbeda kihi ja toorjuustuvahuga)


Maitsesin kohe igast tükist killukese ja kaks suurimat lemmikut on maasika-vahuveini tort ja kirss tumeda šokolaadiga. Kui peaksin valima ühe lemmiku, siis ilmselt jääks napilt-napilt peale maasikatort, sest see oli mõnusalt hapukas ja vahel oli huvitav krõbe mandlibiskviit. Neil kohe kandadel tuleb värske ja kerge maitsega mango-šokolaadi tort ning viimaseks jääb minu maitsemeele järgi porgandikook kreeka pähkliga. Esimesed kolm on vähemagusad ja igalühel veel oma mõnus hapukas noot juures. Porgandikook oli lihtsalt magus ja jäi teiste kõrval igavaks.


Torti oli kokku umbes kilojagu ja komplekti hinnaks 20 EUR.

Vahttortide kodulehel on üleval terve nimekiri huvitavatest maitsekombinatsioonidest. Tuleviks tahaksin kindlasti proovida ka mandariini-astelpaju ja maasika-laimi-basiiliku torti. Kõlavad ju täiesti taevalikult?

No comments:

Post a Comment