Friday, February 24, 2017

Lahtine tuunikalapirukas

Ma jumaldan rohke täidisega mahlaseid pirukaid ja see tuunikalapirukas on viimase aja lemmik. Aluseks võtsin selle retsepti toidutarest, aga tegin mõned kohandused vastavalt oma maitsele.


Põhja jaoks läheb vaja:

75g võid
2 dl jahu
soola
2 spl vett

Kate:

1 tuunikalakonserv vees
250g brokolit
2 tomatit
1 sibul ja veidi õli selle praadimiseks
3 muna
2 dl kohvikoort
200g riivitud juustu
Basiilikut
Soola, pipart

Sega toasoe või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning töötle tainaks. Suru see 24–26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Lõika brokoli väikesteks õisikuteks ja keeda paar minutit, kuni see on peaaegu pehme. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, laota tainale.  Jaga peale nõrutatud kalakonserv, brokoli ning riputa riivitud juust. Klopi lahti munad, sega hulka koor ja maitseained ning vala pirukale. Viimaks lao peale tomativiilud. Küpseta ahjus 200° juures 25 minutit.

Serveerisin värske salatiga. Imemaitsev!


No comments:

Post a Comment