Tuesday, December 19, 2017

Alkmene juukse- ja kehahooldus

Rosalind e-pood saatis mulle paki Saksamaal toodetud Alkmene juukse- ja kehahooldustoodetega. Tore on näha, et kosmeetikatootjad hakkavad aina enam rõhku panema looduslikkusele ja nahasõbralikule koostisele. Ka Alkmene on oma pakenditel kenasti ära märkinud, et nende tooted ei sisalda parabeene, silikoone, mineraalõlisid ja on lisaks sellele veel ka vegan. Kõike seda suudavad nad pakkuda väga rahakotisõbralike hindadega - toodete hinnad on keskeltläbi 4-5 Euro ringis.

Proovisin järgi nii keha- kui juuksehooldustooted ja saan teilegi nüüd muljetest rääkida.


Vanniõli Kuusk


Vanniõli sisaldab kuuseokkaekstrakti ning eukalüpti- ja rosmariini eeterlikke õlisid. Lõhnatundliku inimesena olen ma tugevate eeterlike õlide kasutamisel ettevaatlik, sest liiga tugev lõhn ajab mul pea valutama. Alkmene vanniõlile oli eeterlikke õlisid lisatud just parasjagu - piisavalt, et vannituba lõõgastava ja soojendava aroomiga täita, samas mitte liialt pealetükkivaks muutudes. Õli tuleb niristada tühja vanni, sest voolav vesi ajab selle vahule ja toob lõhnad hästi esile. Vanniõli on tumerohelist värvi ja muudab ka vee kergelt rohekaks.

Väga mõnus ja ideaalselt talviseks perioodiks sobiv toode. Nahk oli pärast vannist tulekut pehme ja niisutatud. Meeldiv oli ka see, et õli ei jäta vanni ebameeldivat raskesti puhastatavat kihti nagu mõned vannitooted tegema kipuvad. Sai suureks lemmikuks! Hind 6.30 EUR.

Saialille kätekreem


Tooteinfo järgi on tegu intensiivhooldusega lõhenenud ja stressis nahale ning kreem on tõesti ülimalt rikkaliku koostisega, mis igasuguse kuivuse ja ketenduse hetkega ära siluda suutis. Hämmastaval kombel on ta sealjuures veel väga kiiresti imenduv ja ei jäta käsi rasvaseks, nii et saab kohe peale kreemitamist edasi toimetada. Ühesõnaga ideaalne kreem kuivale nahale -  rasvane, kuid ei jäta käsi libedaks. Väga meeldib! Hind 3.30 EUR.

Saialille šampoon ja palsam kuivadele juustele


Soodsamasse hinnaklassi kuuluvate juuksehooldusega ei ole mul enamasti head suhted. Endise juuksurina tean, mida oma juuksehooldustoodetelt ootan ja sageli ei suuda ka salongitooted mu nõudmisetele vastata. Alkmene saialillešampoon minus erilisi emotsioone ei tekitanud. Pesi kenasti puhtaks küll, aga midagi omalt poolt nagu juurde ei andnud. Saialillepalsam aga oli tõeline üllataja. Ta tahtis küll pikemat mõjuaega kui enamus teisi palsameid (hoidsin tavapärase 3 minuti asemel seda peas umbes 5 minutit), aga juuksed olid pärast selle kasutamist hästi mõnusalt kahuvabad ja pehmed. Minu juuksed jäid ilusamad, kui kasutasin seda koos alumisel pildil oleva lavendlišampooniga, mitte sama sarja saialillešampooniga.


Kohevustandev lavendlišampoon - koos Alkmene saialillepalsamiga muutis ta mu juuksed väga ilusaks - kohevus, pehmus, kerge kammitavus ja siledus. Kõik tingimused, mida juuksehooldustoodetelt ootan, said nendega täidetud. Lavendel on üks nendest eeterlikest õlidest, mida ettevaatlikult kasutan, sest liiga tugev lõhn põhjustab peavalu. Alkmene oli jälle aroomi lisanud parasjagu, nii et kasutuskogemus oli igati mõnus - pesemise ajal oli õrn lavendlilõhn ninas, kuid see ei jäänud juustesse püsima ja ei hakanud häirima. Šampoonide ja palsami hind 5.30 EUR.

Dušigeel oliiviga


Alkmene oliivi dušigeel on hästi kreemja koostisega ja vahutab vähem kui teised dušigeelid. Ta sisaldab rikkalikult niisutavaid komponente ja sobib seega eriti hästi kuivale nahale. Nii tugev ta niisutus küll ei ole, et keha kreemitamisest päriselt loobuda tahaks, kuid kui sul on probleemiks, et tavalised dušigeelid nahka liialt kuivatama kipuvad - siis see on sulle just õige toode. Kuna ta ei vahuta väga palju, siis kulub rohkem kui tavalisi dušigeele. Hind 4.50 EUR.

Dušigeel tundlikule nahale


Kassinaeri ekstrakt on rahustavate omadustega ja sobib tundlikule nahale. Minul ei ole ükski dušigeel kunagi ärritust põhjustanud ja sobivad üldiselt kõik, kuigi eelistan neid, mis oleksid võimalikult niisutavad. Kassinaeri dušigeel on klassikaline rohkelt vahutav ja magusalõhnaline geel. Millegiga eriliselt meelde ei jäänud, kuid oma töö tegi hästi ära :) Hind 4.50 EUR.

Kassinaeri ihupiim


Tundlikule nahale mõeldud sarjast sain järgi proovida ka kassinaeri ekstraktiga ihupiima. Väga-väga meeldib! Õrna magusa lõhnaga, imendub ülikiiresti, teeb naha hästi siidiseks, kuid ei jäta kreemist tunnet. Kõik minu jaoks olulised punktid täidetud, nii et julgen soojalt soovitada. Hind 4.90 EUR.

Oliivi ihupiim


Oliiviõli sisaldav kreem on mõeldud kuivale ja tundlikule nahale. Tema niisutus on intensiivsem kui kassinaeri ihupiimal ja küünarnukid-põlved olid seda kasutades pisut pehmemad. Kreem imendus kiiresti, kuid minu jaoks on miinuseks see, et ta jättis pärast tükiks ajaks nahale sellise tuntava äsja kreemitatud kihi. Nii et neist kahest sai minu lemmikuks just kassinaeri ihupiim. Hind 4.90 EUR.

Ma ei olnud Alkmene sarja tooteid varem kasutanud, kuid nüüd oman neist päris head ülevaadet ja julgen soovitada küll. Rahakotisõbralikud tooted, mis teevad oma töö hästi ära ja ei sisalda kahjulikke komponente. Tutvu tootevalikuga Rosalind e-poes: https://pood.rosalind.ee/et/b/alkmene .

No comments:

Post a Comment